Dion Mebius
Dion Mebius Tech 16 jan 2015 / 13:22 uur

Tiener opgepakt voor hacken Xbox en Playstation

In Groot-Brittannië is vrijdag een 18-jarige jongen opgepakt voor het hacken van Xbox en Playstation rond kerst. Dat meldt de Britse zender Sky News. De jongen, afkomstig uit Southport ten noorden van Liverpool, wordt ook verdacht van doodsbedreigingen.

Volgens de politieagent die het onderzoek leidde, Peter Goodman, was het een belangrijke aanhouding. "Deze arrestatie demonstreert dat we achter mensen aan zullen zitten die misdaden plegen met het idee dat ze beschermd worden door hun eigen huizen, of door achter een anonieme online persoonlijkheid te schuilen."

Lees ook: Twitter en YouTube Amerikaans leger gehackt

De cyberaanval begon op kerstavond en duurde een paar dagen. Gebruikers van de spelcomputers PlayStation van Sony en Xbox van Microsoft konden in veel gevallen niet inloggen op internet. Xbox Live en PlayStation Network hebben bij elkaar zo’n 160 miljoen gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tiener opgepakt voor hacken Xbox en Playstation
Sluiten