Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 6 jan 2015 / 12:55 uur

Taliban-leider koketteert met ‘jihad’ op LinkedIn

De gezochte Taliban-leider Ehsanullah Ehsan is gevonden op LinkedIn. Hij heeft zichzelf omschreven als eigen baas en woordvoerder en heeft bij vaardigheden onder meer jihad en journalistiek ingevuld. Verder heeft hij net als ieder ander lid van LinkedIn zijn opdelingen en zijn werkverleden keurig bijgehouden.

Ehsan is een van de meest gezochte Taliban-leden en plande onder meer een moordaanslag op Nobelprijswinnares Malala Yousufzai. Sinds het account afgelopen vrijdag is ontdekt, is het direct verwijderd. Een beveiligingsteam doet onderzoek naar de oorsprong van het account.

Lees ook: Demy de Zeeuw zoekt club via LinkedIn

Reageer op artikel:
Taliban-leider koketteert met ‘jihad’ op LinkedIn
Sluiten