Ger de Gram
Ger de Gram Tech 14 jan 2015

Review: Ultimate Ears Megaboom

2015 wordt het jaar dat we definitief geen ouderwetse radio meer luisteren. We willen streamen en dan het liefst draadloos. De UE MEGABOOM is hier een prima oplossing voor.

Wat is het?

De UE MEGABOOM is een draadloze bluetooth-speaker met ingebouwde accu. Het is de grote broer van de UE BOOM, een zeer populaire gadget onder jongeren. Hij ziet eruit als een sigarenkoker, maar dan tien keer groter en voorzien van een felle kleur. Dat maakt het apparaat lekker jong en hip, maar het is bovenal een heel degelijk ding: de speaker is spatwaterdicht en kan tegen een stootje. Daardoor is het een ideale audiogadget om mee te nemen.

Wat kan het?

De UE MEGABOOM gebruik je om muziek te luisteren. En hard. Zonder zorgen kun je een heel voetbalveld van de nieuwste hits voorzien wanneer je het apparaat op standje ‘max’ zet. Maak via bluetooth-connectie met een smartphone of tablet, download de specifieke (en ietwat karige) UE MEGABOOM-app en gaan met die banaan: tot liefst 20 uur (!) op één accu luister je een robbertje muziek.

Verder is het bluetoothbereik met 20 meter aan de flinke kant, waardoor je ook weleens weg kan lopen met je telefoon of tablet zonder dat de boel gelijk stoort. Oh, en mocht je toevallig een vriend of vriendin hebben die ook zo’n MEGABOOM-unit heeft, dan kun je ze aan elkaar koppelen voor een nog grotere bak herrie.

Wat kost het?

De UE MEGABOOM is een vrij prijzige gadget. De speaker kost 300 euro. Daar krijg je een tof apparaat voor, maar eigenlijk betaal je onnodig veel. De reguliere UE BOOM (prijs: om en nabij de 170 euro) is eigenlijk net zo goed. Kan weliswaar iets minder hard en heeft een iets mindere accu, maar dat weegt zeker niet op tegen het verschil in prijs.

Pluspunten+ Compact en stevig+ Goede accuduur+ Eenvoudig in bediening

Minpunten– Prijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Review: Ultimate Ears Megaboom
Sluiten