Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 19 jan 2015 / 17:00 uur

Radicale moslims gaan massaal offline

Radicale moslims in ons land maar ook daarbuiten verdwijnen in grote getale van sociale media als Twitter, Facebook en YouTube. Volgens Robert Bas, justitiedeskundige bij de NOS, doen ze dit om uit het zicht van inlichtingen- en veiligheidsdiensten te blijven.

Lees ook: Taliban-leider koketteert met ‘jihad’ op LinkedIn

Informatie

Inlichtingendiensten halen veel informatie over moslimradicalen van de accounts van die personen. Doordat veel van hen nu hun accounts wissen, zijn ze moeilijker te achterhalen en in de gaten te houden.

Lees ook: Meer meisjes naar Syrië om te vechten in Jihad

Arrestaties

"Onder die jonge moslims zelf ging heel duidelijk het gerucht dat er een reeks arrestaties verwacht kon worden na de gebeurtenissen in Frankrijk en België", aldus Bas. Hij vermoedt dat een aantal van hen niet alleen van sociale media verdwijnt, maar sommigen zouden zelfs daadwerkelijk al het land uit zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Radicale moslims gaan massaal offline
Sluiten