Redactie Metro
Redactie Metro Tech 12 jan 2015

Qatar Airways gaat vluchtgegevens streamen

Vliegtuigmaatschappij Qatar Airways is van plan hun digitale vluchtgegevens real-time te gaan streamen. Dat liet topman Akbar Al Baker weten.
Na de ramp met vlucht MH17, de vermiste vlucht 370 van Malaysia Airlines en het mysterie rond het verongelukte toestel van AirAsia, waren er iedere keer veel vragen die pas konden worden beantwoord wanneer de zwarte dozen werden gevonden. Met het real-time streamen van de vluchtinformatie zouden deze vragen veel sneller kunnen worden beantwoord, aldus Al Baker.
De topman van Qatar Airways liet vorige week weten dat zijn maatschappij werkt aan “een systeem waarbij alle gegevens van de Flight Data Recorder ook direct naar de grond worden gestuurd”. Volgens Runway Girl Network hoopt Qatar Airways het systeem als eerste maatschappij te kunnen introduceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Qatar Airways gaat vluchtgegevens streamen
Sluiten