Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 7 jan 2015 / 21:57 uur

Pro-Russische hackers slopen site Merkel

De websites van de Duitse Bondsdag en bondskanselier Angela Merkel zijn woensdag het slachtoffer geweest van een internetaanval. De sites lagen uren plat door de aanval van pro-Russische Oekraïners. Die deden dit daags voor een ontmoeting van de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek met president Joachim Gauck en Merkel.

Kredietgaranties

De Duitse regering heeft onder meer kredietgaranties te willen geven voor wederopbouwprojecten in Oost-Oekraïne. De hackers stellen echter dat Jatsenjoek het geld zal gebruiken om de strijd in dat deel van zijn land met pro-Russische separatisten voort te zetten.

Aan het begin van de avond werkten de websites weer.

Reageer op artikel:
Pro-Russische hackers slopen site Merkel
Sluiten