Jeroen Welling
Jeroen Welling Tech 22 jan 2015 / 19:40 uur

Oprichter 4chan stapt op

De oprichter en enige administrator van het online messageboard 4chan is ermee gestopt. Christopher Poole (26), beter bekend als moot, liet dat weten in een blogpost.

Schandalen

4chan is beroemd en berucht onder internetgebruikers. Alle leden van het forum zijn anoniem, een account maken is niet nodig. Dat leidt soms tot bizarre taferelen. Zo postte een gebruiker in november van vorig jaar een foto van een dode vrouw die hij omgebracht had.

Ook begon het omvangrijke schandaal waarbij honderden naaktfoto’s van vrouwelijke beroemdheden uitlekten op 4chan.

moot

Moot richtte het message board op toen hij vijftien jaar oud was. "4chan heeft de afgelopen jaren voor vele hete vuren gestaan", schrijft hij. "Van schandalen tot hoe de site winstgevend te maken. Maar het heetste vuur was ikzelf. Het werd steeds duidelijker dat het hebben van slechts één enkele admin die tegelijk ook alle beslissingen maakte en alle institutionele kennis beheerde."

Moot heeft de afgelopen twee jaar achter de schermen doorgebracht met het klaarmaken van het leidende team voor de toekomst. "Team 4chan is nu groter dan het ooit geweest is. Ik heb steeds meer verantwoordelijkheden met mijn betrouwbare vrijwilligers gedeeld. Dat zal nu getest worden."

Tevredenheid

"Mijn tijd bij 4chan heeft zich gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen, verrassingen en teleurstellingen maar uiteindelijk intense tevredenheid", gaat hij verder. "Ik ben dankbaar dat ik het privilege heb gehad om de site zowel op te richten als te bestieren terwijl de community een van de beste van het web geworden is. Het was een eer om de oprichter van 4chan te zijn geweest en ik ben heel benieuwd wat het komende decennium in petto heeft voor de site."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oprichter 4chan stapt op
Sluiten