Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 12 jan 2015

Opname Domtoren drone-filmpje van het jaar

Utrechter Jelte Keur heeft met zijn opname van de Domtoren in zijn stad de prijs gewonnen voor Beste Drone Video van het Jaar 2014.Hij krijgt de prijs van de website Drones.nl, die de prijs voor de eerste keer uitreikt om unieke dronevideo’s van Nederlandse bodem in de schijnwerpers te zetten.

Mist

De 32-jarige Keur, die hulp kreeg van een vriend bij de montage, moest tien maanden wachten op de perfecte weersomstandigheden. "De laaghangende mist is zelden te zien boven de binnenstad van Utrecht," zo vertelt hij. Het resultaat was het waard; hij maakte prachtige opnames van de Domtoren in de mist, gefilmd vanuit de lucht.

In eerste instantie plaatste Keur het filmpje alleen online voor familie en vrienden, maar al snel ging de opname viraal. Op YouTube is de opname inmiddels al 800.000 keer bekeken.

Boete

Keur kwam uiteindelijk wel in de problemen door de opname. Het is namelijk strafbaar om zomaar opnames te maken met drones. Hij kreeg hiervoor een boete van 350 euro, maar dit zal hem er naar eigen zeggen niet van weerhouden meer filmpjes te maken met een drone. Keur laat tegenover Drones.nl weten ‘erg vereerd’ te zijn om de prijs te ontvangen. “Nooit had ik kunnen dromen dat mijn video van de Domtoren zo veel media aandacht zou krijgen”, aldus Keur.

Naast de award krijgt hij ook een waardebon van 100 euro die hij uit kan geven bij een drone-shop. Hij is van plan verder te gaan met het maken van luchtopnames. "Wie weet kan ik volgend jaar wel weer aanspraak maken op de Drone Video van het Jaar."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opname Domtoren drone-filmpje van het jaar
Sluiten