Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Tech 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Nvidia presenteert superchip voor telefoon en auto

Producent van computerhardware Nvidia kondigde vandaag dan eindelijk de Tegra X1 – de snelste mobiele chip van dit moment – aan. De processor is naast mobiele telefoons en tablets ook gemaakt voor auto’s en is volgens PC Mag de krachtigste chip tot nu toe.

De grafische processor van de X1 is ongeveer 1,7x sneller dan de A8x-chip van Apple, die tot nu toe het snelst videobeelden verwerkte. “Dit kleine ding is een mobiele superchip”, zo oreerde Nvidia-ceo Jen-Hsun Huang volgens Cnet.

Lees ook: ‘Sony komt met nieuwe Walkman’

Opvallend is dat Nvidia, vooral bekend onder hardcore gamers, aangeeft zich meer te willen richten op de auto-industrie. De Tegra X1 zou volgens de Amerikaanse maker ideaal zijn voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s. Om hun nieuwe doelgroep – automakers – meer aan te spreken, is Nvidia Drive Studio ontwikkeld. De technologie kan onder meer worden gebruikt om data verkregen uit camera’s en sensoren snel te verwerken.

https://www.youtube.com/watch?v=zEHXFnCRlAo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nvidia presenteert superchip voor telefoon en auto
Sluiten