Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 11 jan 2015 / 09:25 uur

Nietmijnislam groeit nog steeds

De Facebookpagina Nietmijnislam groeit nog steeds. Inmiddels is de pagina, een initiatief van (jonge) Nederlandse moslims, zondagochtend al ruim 14.500 keer geliked.

De pagina werd woensdag gelanceerd, na de aanslag op de redactie van satirisch weekblad Charlie Hebdo. De beheerders ervan zijn moslims die genoeg hebben van extremisten “die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven zoals zij”.

Lees ook: Nederlandse moslims voeren actie #Nietmijnislam

De meerderheid

“Genoeg is genoeg. Wij weigeren om onze stem niet te laten horen. Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met. Diegene die niet worden uitgenodigd bij Pauw of De Wereld Draait Door want wij staan voor nuance en harmonie in plaats van extreme standpunten en conflicten,” zo schrijven de initiatiefnemers.

Lees ook: Ruim vijf miljoen keer #JeSuisCharlie

Niet mijn islam

De oprichters laten ook weten niet geassocieerd te willen worden met extremistische, gewelddadige moslims. "We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Tegen hen roepen wij: ‘Dit is niet mijn islam’."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nietmijnislam groeit nog steeds
Sluiten