Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Tech 8 jan 2015

Nederlandse moslims voeren actie: #nietmijnislam

Niet alleen de term #jesuischarlie wordt veelvuldig gebruikt om de aanslag op het satirische magazine Charlie Hebdo te veroordelen. Nederlandse moslims hebben een nieuwe term in het leven geroepen om duidelijk te maken dat ze totaal niet achter de aanslag staan. Met de hashtag #nietmijnislam willen de gelovigen zich uitspreken tegen de extremisten die onder het mom van geloof excessief geweld gebruiken.

“Genoeg is genoeg”, zo valt te lezen op de Facebookpagina van de initiatiefnemers. “Wij weigeren om onze stem niet te laten horen. Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met. Degenen die niet worden uitgenodigd bij Pauw of De Wereld Draait Door want wij staan voor nuance en harmonie in plaats van extreme standpunten en conflicten.”

‘Silent Majority’

De bedenkers noemen zich de ‘silent majority’, oftewel de meerderheid die stil blijft. "Wij zijn die moslims die onze Nederlandse democratische rechtsorde respecteren en liefhebben.“

De pagina heeft inmiddels vele honderden likes en de hashtag wordt ook op onder meer Twitter overgenomen.

"We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Zij die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven als zij."

https://www.facebook.com/&/posts/429922000498569

https://www.facebook.com/&/posts/429949260495843

#Notinmyname

De bedenkers van het Nederlandse weerwoord hebben zich laten inspireren door #NotInMyName. Met die hashtag werd op internationaal niveau door moslims geprotesteerd tegen de ISIS-fundamentalisten.

https://www.youtube.com/watch?v=hAxIOC8Zisc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse moslims voeren actie: #nietmijnislam
Sluiten