Elena van Doorn
Elena van Doorn Tech 21 jan 2015 / 21:25 uur

Microsoft presenteert vervanging Internet Explorer

Microsoft heeft een voorproefje gegeven van de nieuwe browser, vooralsnog genaamd Spartan. Het moet op termijn het albekende Internet Explorer gaan vervangen. Dat gebeurde tijdens het Windows-10 event.

De nieuwe functies van de browser die het meest uit het oog springen zijn de speciale leesmodus en de mogelijkheid om aantekeningen te maken in websites.

Lees ook: Deze app doet alsof ie je vriendje/vriendinnetje is

De manier waarop gebruikers opmerkingen kunnen plaatsen op websites doet denken op de manier zoals dat gebeurt bij op papier gedrukte teksten. Met een stylus, touchscreen of toetsenbord kunnen mensen in de kantlijn geschreven aantekeningen plaatsen. Ook kunnen in de tekst zaken omcirkeld of onderstreept worden.

‘Printen zonder opmaak’

De leesmodus maakt het mogelijk om teksten, lang of kort, zonder noemenswaardige opmaak in de browser te tonen. De functie lijkt op de functie ‘printen zonder opmaak’ die websites soms aanbieden. Een handig extraatje is dat gebruikers content die ze willen lezen in een lijst kunnen zetten. Items in de leeslijst kunnen ze later ook offline bekijken.

De browser heeft de werknaam Spartan meegekregen. De stemassistent Cortona is helemaal geïntegreerd in de browser. Over een paar maanden kunnen mensen gaan experimenteren met de mogelijkheden van Spartan.

Lees ook: Webversie voor Whatsapp officieel gelanceerd

Reageer op artikel:
Microsoft presenteert vervanging Internet Explorer
Sluiten