Puck Roest
Puck Roest Tech 16 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 25.000 likes voor #nietmijnislam

De initatiefnemers van de Facebookpagina Nietmijnislam kunnen op steeds meer steun rekenen. De pagina is vrijdagavond al door meer dan 25.000 mensen geliked. Zondag stond de teller nog op 14.000.
Nederlandse moslims hebben de hashtag #nietmijnislam in het leven geroepen om duidelijk te maken dat ze niet achter de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo staan. De beheerders ervan zijn moslims die genoeg hebben van extremisten “die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven zoals zij”.

Stille meerderheid

De bedenkers noemen zich de ‘silent majority’, oftewel de meerderheid die stil blijft. "Wij zijn die moslims die onze Nederlandse democratische rechtsorde respecteren en liefhebben.“ Ze laten weten dat ze niet geassocieerd willen woren met de extremistische, geweldadige moslims. "We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Tegen hen roepen wij: ‘Dit is niet mijn islam’."

Nagihan #Nietmijnislam

Gepostet von Nietmijnislam am Sonntag, 11. Januar 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer dan 25.000 likes voor #nietmijnislam
Sluiten