Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Tech 22 jan 2015

Karma: Dieven gepakt na selfies met gestolen iPad

Een gevalletje karma voor twee dieven uit het Amerikaanse Houston. Dorian en Dylan presteerden het om enkele dagen geleden de auto van Randy Schaefer open te breken. Hun buit bestond uit onder meer honderden dollars en een iPad.

"Dikke pech voor Randy", zou je denken, ware het niet dat de boefjes nogal trots waren op hun daad.

Tot de grote verbazing van Randy, ontdekte hij enkele dagen na de brutale diefstal dat foto’s en een video op zijn iCloud waren geüpload: het bleken Dorian en Dylan te zijn, die op afbeeldingen en een video pochten met de gestolen buit.

Karma

Het domme duo had er echter niet op gerekend dat de iPad automatisch alle foto’s en filmpjes uploadde naar de online Apple-opslag van Randy. U begrijpt: Er werd geen moment getwijfeld en de content van de crimineeltjes werd online gezet. De foto’s verspreidden zich dan ook als een olievlek over internet.

Het duurde niet lang voordat de politie lucht kreeg van de zaak en actie ondernam. De nieuwszender ABC7 was donderdag bij de arrestatie van de 20-jarige Dorian en zijn handlanger aanwezig. “Het zijn niet bijzonder snuggere dieven”, aldus de wijze conclusie van een van de agenten.

Draaideurcrimineeltje

Het is overigens niet de eerste keer voor Dorian dat hij de handboeien krijgt omgedaan. De 20-jarige inbreker werd de afgelopen jaren al twee keer eerder gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Karma: Dieven gepakt na selfies met gestolen iPad
Sluiten