Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 7 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

FBI blijft erbij: Noord-Korea hackte Sony

De Amerikaanse federale recherche FBI weet het nog steeds zeker: Noord-Korea zat achter de cyberaanval op Sony Pictures. Dat zei directeur James Comey woensdag tijdens een conferentie over cyberveiligheid in Washington.

Twijfel

Het stalinistische Noord-Korea blijft aan de andere kant volhouden niets met de aanval te maken te hebben. Daar staat het land overigens niet alleen in, ook verscheidene experts op het gebied van veiligehid betwijfelen of Pyongyang voor de hack verantwoordelijk is.

Slordig

De FBI stelde Pyongyang al snel na het bekend worden van de cyberaanval verantwoordelijk. De aanval zou hebben plaatsgevonden om de comedy The Interview, waarin de Amerikaanse inlichtingendienst CIA twee journalisten rekruteert om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. Comey zei woensdag dat de ‘Bewakers van Vrede’, die de cyberaanval uitvoerden, soms "slordig waren" en servers gebruikten waar alleen Noord-Korea bij zou kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
FBI blijft erbij: Noord-Korea hackte Sony
Sluiten