Elena van Doorn
Elena van Doorn Tech 5 jan 2015

Een helikopter besturen met je hersenen: Dat kan!

De toekomst is hier! Want, een op afstand bestuurbare helikopter is zó 2014. Dat doe je tegenwoordig gewoon zonder handen, en alleen met je hersenen. De maker van Buzzfeed probeerde de gadget, genaamd de ‘Orbit Helicopter’ uit en wat blijkt; een helikopter besturen met je gedachten, dat is zo makkelijk nog niet.

Lees ook: Acer geeft laptops upgrade met RealSense 3D-camera

Dit is niet het eerste product dat bestuurd kan worden met hersengolven. Er wordt al gewerkt aan een auto die kan rijden door aansturing met je hersenen, maar bijvoorbeeld ook met protheses die luisteren naar je hersenen. Iemand die een arm mist zou door middel van zo’n prothese gewoon zijn arm weer kunnen gebruiken.

Philips experimenteerde ook al met een systeem dat ervoor zorgt dat je met je gedachten kan zappen of het licht aan kan doen. Dit zou mensen met ALS, een dodelijke aandoening aan het zenuwstelsel, kunnen helpen om meer controle over hun leven te krijgen.

Lees ook: Zappen of het licht aan doen met je hersenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Een helikopter besturen met je hersenen: Dat kan!
Sluiten