Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 17 jan 2015 / 11:00 uur

Drie dagen gamen wordt Taiwanees fataal

In een internetcafé in de Taiwanese stad Kaohsiung is een 32-jarige man dood aangetroffen. De man zou drie dagen achter elkaar vrijwel onafgebroken aan het gamen geweest zijn. Dit meldt RTL Nieuws.

Slaap

Enkele andere spelers dachten in eerste instantie dat de overledene in slaap gevallen was, maar een medewerker van het internetcafé vertrouwde de zaak niet. Terecht, zo bleek, want de man bleek niet meer te ademen. De gamer werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar hier kon men niets meer voor hem doen.

Volgens de artsen overleed de man aan een hartstilstand, veroorzaakt door het te lang doorgaan met het computerspel.

Lees ook: Boze gamer flipt tijdens spelen van FIFA 14 op PS3

Vaste klant

Volgens een medewerker van het internetcafé was de overleden man ‘een vaste klant, die vaker dagen achter elkaar speelde’. "Als hij moe was, legde hij zijn hoofd op de tafel om te slapen, of hij zakte slapend achterover in zijn stoel. Daarom hadden we niet direct door hoe hij eraan toe was," aldus de medewerker.

Het is niet bekend welk spel de man fataal werd. Het is dit jaar al de tweede keer dat iemand in Taiwan sterft na te lang gamen. Op 1 januari overkwam een man in Taipei Stad hetzelfde na maar liefst vijf dagen achtereen spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Drie dagen gamen wordt Taiwanees fataal
Sluiten