Jeroen Welling
Jeroen Welling Tech 2 jan 2015

Compensatie voor getroffenen kerst-PSN-hack

Sony geeft alle gebruikers van het Playstation Plus-netwerk vijf dagen gratis abonnement. Dat is ter compensatie van de dagen dat het netwerk offline was na een aanval van hackersgroep Lizard Squad.

Lees ook: Playstation is weer bereikbaar

Het netwerk werd op kerstavond aangevallen en was vervolgens vijf dagen lang erg lastig bereikbaar. Hackersgroep Lizard Squad claimde de verantwoordelijkheid en zei een nieuwe DDoS-tool te hebben willen marketen. De tool, LizardStresser genaamd, stelt klanten in staat om voor een bedrag een DDoS-aanval uit te kunnen voeren. Lizard Squad had de tool eerder al uitgebracht en wilde er met de hack reclame voor maken, schrijft Mashable.

“Omdat het Playstation Network in de problemen zat tijdens de feestdagen willen we jullie graag belonen voor jullie geduld”, schrijft de Japanse technologiereus op haar blog. “Daarom geven we alle Playstation Plus-leden die op 25 december een actieve account of gratis proefabonnement hadden vijf dagen extra.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Compensatie voor getroffenen kerst-PSN-hack
Sluiten