Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 8 jan 2015 / 09:16 uur

Batterij laadt smartphone op binnen 2 minuten

Je smartphone opladen binnen twee minuten? Dat behoort binnenkort wellicht tot de mogelijkheden. StoreDot heeft een nieuw prototype gemaakt. Mashable nam de proef op de som en zag hoe een Samsung Galaxy S5 binnen twee minuten weer volledig was opgeladen.

Interne structuur

Volgens CEO Doron Myersdorf koos het bedrijf voor een complete andere aanpak bij het ontwikkelen van de batterij. In plaats van te proberen de capaciteit van de batterij zelf te verbeteren, maakte het bedrijf een nieuw ontwerp van de interne structuur van de batterij.

Het grote voordeel van de nieuwe batterij is dat het een lege smartphone binnen twee minuten weer op kan laden. De keerzijde is de levensduur van de batterij: na vijf uur is de batterij ‘op’. Dat probleem is dan weer niet zo groot, omdat de batterij binnen ‘no time’ is opgeladen.

“Het heeft ons veel onderzoek gekost”, verzekert Myersdorf. “Dit design probeert iets te bereiken wat nooit eerder een doel is geweest. Niemand dacht eraan een batterij minder energie te geven, iedereen dacht juist aan een batterij meer energie geven.”

Duurder

De batterij is wel duurder dan andere batterijen. Volgens Myersdorf zal de batterij een telefoon zo’n 40 euro duurder maken in aankoop. En hoewel de prototypes werken bij telefoons die momenteel op de markt zijn, zullen smartphonefabrikanten wel “enkele wijzigingen” in de apparaten aan moeten brengen om de batterij te laten werken.

Toch is Myersdorf optimistisch. Het bedrijf zou al met ‘de grote jongens’ in gesprek zijn. Myersdorf kijkt bovendien verder dan alleen smartphones. Hij ziet een toekomst waarin alle apparaten die op batterij werken, met deze batterij werken en hij ziet elektrische auto’s als de volgende grote uitdaging van het bedrijf.

Auto’s

Storedot start ook met een initiatief met als doel batterijen te ontwikkelen voor elektrische auto’s als Teslas, zodat deze binnen enkele minuten kunnen worden opgeladen in plaats van in uren. Myersdorf stelt dat de Tesla-batterij waarmee een auto binnen drie minuten kan worden opgeladen, volgend jaar af moet zijn. “Dit is een verschuiving in de mentaliteit. Alles kan sneller worden opgeladen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Batterij laadt smartphone op binnen 2 minuten
Sluiten