Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 7 jan 2015 / 09:50 uur

Audi onthult smartwatch voor communicatie met auto

Dat Audi plannen heeft om zelfrijdende auto’s de norm te maken, denk aan het prototype Audi A7, is geen nieuws meer. Wat wel nieuws is, is dat het bedrijf dinsdag een smartwatch onthulde waarmee je straks kunt communiceren met je auto. Dat meldt Mashable.

Smartwatch

Professor Ulrich Hackenberg, bestuurslid van Audi voor technologische ontwikkeling, kondigde de smartwatch dinsdag aan. Met het horloge kan de bestuurder communiceren met de auto. Op basis van de presentatie van dinsdag is het moeilijk te zeggen hoe ver de mogelijkheden precies zullen reiken.

Lees ook: Dit is hem dan: Google’s eerste zelfrijdende auto

Duidelijk is dat het met de smartwatch mogelijk is de auto te openen. Onduidelijk is echter of je met het horloge ook controle hebt over de motor, de ramen, de temperatuur en meer van dat soort zaken.

Near Field Communication

Wel is duidelijk dat de smartwatch gebruik zal maken van NFC (Near Field Communication), dus het apparaat werkt ook wanneer de batterij leeg is. Zo is het gewoon mogelijk je auto te openen wanneer je smartwatch niet genoeg batterij heeft.

Het bedrijf noemde het horloge een “mobiele sleutel”. Er werd niet naar buiten gebracht over wanneer de smartwatch beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Audi onthult smartwatch voor communicatie met auto
Sluiten