Alex Ringeling
Alex Ringeling Tech 8 jan 2015

Anonymous zweert wraak om Charlie Hebdo

Anonymous heeft donderdag naar aanleiding van de aanslag op weekblad Charlie Hebdo woensdag de actie #OpHebdo gelanceerd en waarschuwt voor “een gigantische reactie van onze kant”. Dit meldt De Morgen.

Het hackerscollectief heeft een manifest naar buiten gebracht, getiteld "Bericht aan de vijanden van de vrijheid van expressie". In het schrijven valt onder meer te lezen: "Geschokt als we zijn, is het nu aan ons om te reageren".

Lees ook: Ku Klux Klan gehackt door Anonymous

Massale actie

"Het is duidelijk dat sommigen niets willen weten van het recht op vrije meningsuiting en het recht om zich op welke manier dan ook uit te drukken. Anonymous zal de vijanden van de vrijheid van expressie blijven bevechten. Verwacht een frontale en massale reactie van onze kant want de strijd voor deze vrijheden is de basis van onze organisatie," staat verder in het manifest, waarin ook medeleven betuigd wordt aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Anonymous zegt dat het doel van #OpHebdo is om websites van terreurorganisaties en twitteraccounts van moslimextremisten aan te vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Anonymous zweert wraak om Charlie Hebdo
Sluiten