Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 3 jan 2015

Amsterdam nagebouwd in Minecraft

Spelers van het populaire computerspel Minecraft willen de stad Amsterdam in zijn geheel virtueel nabouwen. Het namaken van huizen en villa’s gebeurde al eerder, maar een wereldstad is volgens de initiatiefnemer uniek. Dat meldt De Telegraaf.

"Mensen verklaren ons voor gek", zegt een van de bedenkers. "We zijn begonnen met een grote kaart en toen konden we beginnen met bouwen." De bouwers gebruiken Google Maps en Google Earth om alles zo precies mogelijk na te bouwen. Door blokjes te plaatsen kun je met het bouwspel Minecraft van alles maken, van gebouwen tot kunst.

"Zelfs de bomen zijn een replica van de echte bomen uit Amsterdam. Zou het niet geweldig zijn om je eigen huis terug te zien in het spel?" Plekken als Amsterdam Centraal en gebouwen als de Westerkerk zijn al af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amsterdam nagebouwd in Minecraft
Sluiten