Astrid Ottens
Astrid Ottens Tech 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Acer geeft laptops upgrade met RealSense 3D-camera

Als je dacht dat de webcam op jouw laptop alleen goed is voor Skype-gesprekken en Photobooth-shoots, heeft Acer een verrassing voor je. De nieuwe Aspire V 17 Nitro is een van de eerste laptops met een Intel RealSense 3D-camera. En geloof ons, die kan iets meer dan alleen maar foto’s en filmpjes maken.

Lees ook: Maak je eigen chocolade met deze 3D-printer

De nieuwe Nitro heeft naast een reguliere camera ook een infraroodcamera en een infrarood-laserprojector. Hiermee verkrijgt de laptop diepte-informatie, waardoor bediening met gebaren en 3D-scannen van het gezicht mogelijk is.

Superheld

Hartstikke leuk natuurlijk, maar waarvoor kun je die camera dan gebruiken? Denk aan apps als 3DMe. Als je altijd al hebt willen weten hoe je eruit ziet als superheld of rockster, is 3DMe je beste vriend. De app maakt met de camera een 3D-scan van je gezicht. Dat gezicht kun je dan plakken op geanimeerde personages en zo ben je zelf te zien in virtuele 3D-omgevingen. Need we say more?

De nieuwe Acer Aspire V 17 Nitro zal ergens in januari wereldwijd beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Acer geeft laptops upgrade met RealSense 3D-camera
Sluiten