Redactie Metro
Redactie Metro Tech 29 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

526 miljoen mensen facebooken alleen mobiel

Het aantal mensen dat alleen mobiel gebruikmaakt van Facebook groeit. Vorig jaar ging het om 341 miljoen gebruikers, inmiddels is dat aantal gegroeid tot 526 miljoen.Lees ook: Zo vertoon je subtiel beschamende Facebookfoto’s

Facebook maakte woensdag cijfers over het vierde kwartaal van 2014 bekend. Daaruit bleek onder meer dat 69 procent van de advertentieomzet van Facebook binnenkwam via mobiele advertenties. In totaal steeg de omzet met 49 procent tot 3,85 miljard dollar (3,4 miljard euro), vooral dankzij de sterke groei bij de inkomsten uit advertenties.

Flinke omzet

Over heel 2014 bedroeg de omzet van Facebook meer dan 12,4 miljard dollar en werd een winst behaald van ruim 2,9 miljard dollar. Het aantal dagelijks actieve gebruikers bedroeg in december gemiddeld 890 miljoen, een groei met 18 procent. Maandelijks maken 1,39 miljard mensen gebruik van Facebook, 1,2 miljard gebruikers bezoeken daarbij maandelijks zowel de mobiele versie als de desktopsite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
526 miljoen mensen facebooken alleen mobiel
Sluiten