Emma Jansen
Emma Jansen Relaties & seks 14 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

De ultieme Valentijns-playlist om voor je date een ‘happy ending’ te garanderen

De dag van de liefde is aangebroken, Valentijnsdag. Voor mensen met een relatie (of misschien wel een prela) hét moment om een date in te plannen. Kaarsjes aan, lekker koken en een muziekje op. Maar welke muziek zet je op om je date in te palmen? Geen zorgen, Metro schiet te hulp met het begin van de ultieme playlist om een happy ending te garanderen.

We maakten een rondje op de redactie – en gingen langs bij onze collega’s van WANT, Famme, J/M Ouders en One More Thing voor nóg meer inspiratie – en pikten onze favorieten eruit. Voeg je eigen smaak toe, verwijder nummers die je niet aanstaan, maar één ding is zeker: een romantisch begin heb je.

Het begin van de ultieme Valentijnsdate-playlist

1. Nothing – Bruno Major

„Dit liedje omschrijft naar mijn mening precies wat liefde is. Je hebt eigenlijk alleen elkaar nodig, en dan is alles fijn, wat je ook doet”, legt Roos van Metro uit over het nummer dat zij koos.

2. Silent Love – James Bay

3. Until I Found You (with Em Beihold) – Stephen Sanchez

4. Love You Like A Love Song – Selena Gomez

„Op dit liedje danste ik toen ik klein was altijd. Het was mijn eigen lievelingsliedje”, zegt Sanne van Famme en J/M Ouders.

5. Can’t Help Falling in Love – Elvis Presley

6. In Spite of Ourselvers – JohnPrine & Iris de DeMent

„Ondanks alle kwaaltjes van de ander, houden ze toch heel veel van elkaar”, zegt Dennis van Want.

7. All I Want – Kodaline

8. Als Het Avond Is – Suzan & Freek

9. Banger Hart – Rob de Nijs

„Ik heb een hekel aan Nederlandstalige muziek, maar dit nummer is top”, zegt Mark van One More Thing en WANT.

10. Nervous (The Ooh Song) – Mark McCabe

11. Another Love – Tom Odell

12. Agape – Bear’s Den

„Een heerlijk liefdevol nummer van de Britste band Bear’s Den. Vooral live klinkt het prachtig”, zegt Amarins van Metro.

13. Make You Feel My Love – Adele

14. No One – Alicia Keys

15. Honeymoon Fades – Sabrina Carpenter

„Voor mij persoonlijk beschrijft het op een mooie manier hoe je soms hoopt dat de liefde altijd hetzelfde is, maar tegelijkertijd ook bijzonder blijft”, zegt Thom van Metro.

Romantische borrelplank, rozen uit Afrika en de favoriete standjes van Nederlanders

Oké, voor de muziek heb je nu een zetje gehad. Maar natuurlijk hebben we nog meer tips voor je. Wat dacht je namelijk van deze borrelplank om te serveren aan je geliefde? Onze collega’s van Culy stelden het recept – uiteraard – met liefde samen. Daarnaast is Valentijnsdag natuurlijk niks zonder chocola, dus hebben we een speciale Valentijnsdag-winactie opgesteld, samen met Magnum. We mogen namelijk vijf limited edition-pakketten weggeven, mét een goede bak ijs erbij.

En waar chocola altijd een goed cadeau is, kun je dit jaar de bloemen beter achterwege laten. Veel van de bloemen die in Nederland te koop zijn, komen namelijk uit Afrika en Zuid-Amerika. En dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook nadelig voor de boeren in Nederland die bloemen kweken. Allang een boeket gekocht? Jammer, maar volgend jaar start je Valentijnsdag met de kennis dat één roos uit bijvoorbeeld Ethiopië ook nog eens vijf tot tien liter water kost. Niet heel handig, met het oog op de droogte in het continent.

Mocht je date nou een heel happy end kennen, is het misschien handig om ons artikel over de favoriete standjes van Nederlanders nog eens door te spitten. Uit onderzoek van EasyToys blijkt namelijk dat een groot deel van de Nederlanders tevreden is met zijn of haar seksleven, maar dat de voorkeuren tussen bijvoorbeeld mannen en vrouwen nog weleens kunnen verschillen. Wat zorgt voor een hogere mate van tevredenheid? Hoe vaker koppels de liefde bedrijven, hoe blijer ze zijn. Makkelijk recept voor geluk.

Fijne Valentijnsdag! Dit zijn de favoriete standjes van Nederlanders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De ultieme Valentijns-playlist om voor je date een ‘happy ending’ te garanderen
Sluiten