Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Relaties & seks 28 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Flirten op de werkvloer? Doe maar niet

Even die ene leuke collega het hof maken of flirten met de knappe jongeman uit de postkamer? Doe dat maar niet. Flirten op de werkvloer wordt in Nederland namelijk niet echt gewaardeerd. Maar liefst 70 procent van de Nederlandse werknemers vindt het ongepast.

Mannen minder erg

Er is een heel klein percentage dat zijn of haar flirtskills inzet om een baan te krijgen: vijf procent heeft wel eens geflirt tijdens een sollicitatiegesprek. Dat komt uit een onderzoek van softwarebedrijf AG5. Er zijn 1159 werkende Nederlanders ondervraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen het over het algemeen minder erg vinden als er gekoketteerd wordt. Onder de mannen vindt 63 procent het geknipoog naar elkaar maar niks, terwijl 77 procent van de vrouwen het storend vindt. Ook is er een geografisch verschil: in de Randstad vindt ‘slechts’ 63 procent het gesjans vervelend, terwijl 74 procent van de werkenden in het noorden en zuiden het maar niks vindt.

Een baan krijgen

Flirten tijdens sollicitaties doen we minimaal, zes procent van de mannen en drie procent van de vrouwen heeft de charmes wel eens in de strijd gegooid om een baan te krijgen. Vooral in het zuiden van het land gebeurt dit met zes procent. In het oosten van het land gebeurt het ‘t minst met drie procent.

Schouderklopjes zijn wel een goed idee, maar dan vooral verbaal. De helft van de Nederlanders wordt liever niet aangeraakt door een klant of collega tijdens een zakelijk gesprek. Dat geldt voor 59 procent van de vrouwen en 44 procent van de mannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.