Metro
Metro Relaties & seks 28 nov 2018 / 08:59 uur

Je hebt meer seks als je deze kenmerken bezit 

Je persoonlijkheid is belangrijker dan óóit bij het vinden van de juiste match: logisch. Maar het is ook voor nog een andere reden belangrijk af en toe eens extra goed stil te staan bij je eigen doen en laten: je persoonlijkheid zegt namelijk veel over je seksleven én je eventueel toekomstige kinderen. Dit geldt met name voor de heren.

Dat blijkt uit onderzoek van Queensland University of Technology. Onderzoekers keken naar karaktereigenschappen uit de wereldberoemde ‘big five’-persoonlijkheidstheorie: uitbundigheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid, vriendelijkheid en openheid. Ze brachten de persoonlijkheid van 3000 mannen en 1500 vrouwen in kaart om te kijken welke impact dat heeft op een seksleven.

Hoe meer eigenschappen, hoe meer seks

Wat blijkt? Hoe meer eigenschappen je als man uit deze theorie bezit, hoe vaker je een wip maakt en hoe groter de kans is dat je (later) kinderen krijgt. De mannen die het vaakst tussen de lakens duiken, hebben vooral de volgende drie karaktereigenschappen gemeen: ze zijn uitbundig, emotioneel stabiel en vriendelijk.

Het aantal keer dat vrouwen van bil gaan heeft echter géén verband met deze persoonlijkheidskenmerken. „Onze bevindingen suggereren dat specifieke combinaties van mannelijke eigenschappen een voordeel kunnen zijn als het gaat om seks en voortplanting, maar dit lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd", aldus co-auteur dr Whyte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je hebt meer seks als je deze kenmerken bezit 
Sluiten