Rosan de Vos
Rosan de Vos Relaties & seks 26 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo raak je opgewonden buiten de slaapkamer

Opgewonden raken van een persoon? Dat gebeurt niet alleen in de slaapkamer: ook zonder de intentie om seks te hebben, kunnen de hormonen flink op hol slaan. Waar word je nou echt hitsig van, zonder dat er daadwerkelijk seks aan te pas komt? EdenFantasy, een bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt, deed onderzoek onder 2.000 Amerikanen. Hoe werkt dit dan? Wij somden de meest opwindende fysieke verschijnselen en karaktereigenschappen voor je op.

1. Geur (69 procent)

Een lekkere geur staat bovenaan het lijstje om even wild te worden van een bepaald iemand. Ben je op een eerste date? Zorg dan dat je van tevoren goed doucht: een slechte geur kan namelijk ook juist het tegenovergestelde effect hebben.

2. Affectie tonen (64 procent)

Een hand vasthouden, een subtiele aanraking of een knuffel? Ook dat zijn subtiele hints om opgewonden te raken. Het geeft een betere band en toont aan dat we graag intiem willen zijn. Dus heb je iemand op het oog? Go for it!

3. Waardering (61 procent)

Een beetje waardering geeft natuurlijk een fijn gevoel, maar uit het onderzoek blijkt dat het ook net even een extra positief gevolg heeft. Heb je een oogje op die ene collega? Laat dan weten dat je het ‘echt heel fijn vindt’ wat diegene allemaal voor extra klussen doet.

4. Een goede stijl (46 procent)

Het oog wil ook wat. Een goede stijl is daarom een ultieme toevoeging voor een beetje lust. Vanavond de deur uit? Het antwoord is: ‘Ja! Trek die fancy broek aan!’

5. Intelligentie (45 procent)

Het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe dingen te leren: intelligentie staat dan ook hoog in het lijstje om te pronken buiten de slaapkamer. Vertel gerust dus eens dingen in het rond die jij wél weet en een ander niet.

6. Zelfverzekerd zijn (43 procent)

Iemand die laat zien dat hij of zij goed in zijn of haar vel zit, worden aantrekkelijker gevonden. Loop rechtop, schouders naar achter en borst vooruit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo raak je opgewonden buiten de slaapkamer
Sluiten