Rosan de Vos
Rosan de Vos Relaties & seks 17 okt 2018 / 10:44 uur

Steeds meer millennials zijn bewust single

Heb je geen vriend of vriendin? Dan hoor je dikwijls op een familieverjaardag: “Ik snap niet dat jij nog geen relatie hebt!”, “Moet je niet eens opschieten?” of “Ik heb nog wel een leuke nicht/neef voor je!”

Steeds meer millennials zijn bewust single. Een onderzoek van datingapp Tinder vroeg aan meer dan 1000 singles tussen de 18 en 25 jaar oud hoe zij tegenover hun vrijgezelle bestaan stonden. De meerderheid gaf aan dat single zijn meer voordelen biedt: ze maken dan ook de bewuste keuze om single te blijven voor een langere periode.

1. Tijd voor jezelf

Single zijn heeft positieve kanten. Zo gaf 81 procent van de ondervraagden aan dat ze zonder relatie meer tijd hadden voor zichzelf, vrienden en hun carrière.

2. Date-dieet

Millennials nemen bewust de tijd om van het leven te genieten. Zo gaf 72 procent van de ondervraagden aan dat het een weloverwogen keuze was om een date-pauze in te lassen. 62 procent van de ondervraagden meent dat ze single zijn om zichzelf op de eerste plaats te zetten en 47 procent van de ondervraagden zegt meer tijd nodig te hebben voor studie.

3. Who run the world? Girls!

Meer dan de helft van de jonge vrouwen (54 procent) gaf aan dat single zijn hen een zelfstandig en onafhankelijk gevoel geeft.

Ben jij bewust single en verwacht men dat je binnenkort toch echt iemand meeneemt naar die verjaardag? De volgende keer als je wordt verteld: ‘Ik snap niet dat jij nog geen relatie hebt’, kun je altijd nog zeggen dat je niet snapt dat een ander dat wél heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer millennials zijn bewust single
Sluiten