Rosan de Vos
Rosan de Vos Relaties & seks 20 okt 2018

Snelle wip? Jongeren willen achteraf knuffelen

Seks zonder al te veel gedoe en weinig gevoelens, wordt in de volksmond ookwel ‘casual seks’ genoemd. Toch willen jongeren meer dan alleen een vrijblijvend avontuurtje. Onderzoek toont aan dat jongeren een flink portie intimiteit verwachten, ook als ze naar bed gaan met een partner waar ze geen relatie mee hebben.

Knuffelen na de seks

Dit blijkt uit onderzoek, gepresenteerd in the Journal of Relationship Research. De onderzoekers keken hierbij naar hoe jongeren tegenover intimiteit en seks staan. Ze ondervroegen daarvoor 638 studenten van 25 jaar of jonger. De meeste deelnemers waren hetero (83 procent) en gaven aan weleens casual seks te hebben (63 procent), schrijft HLN.

Aan de deelnemers werd gevraagd of ze de volgende vier intimiteiten met een partner en/of ‘casual seks-partner’ zouden doen: knuffelen, voorspel, in elkaars ogen kijken en al samen knuffelend slapen na de seks.

Negen van de tien deelnemers zouden deze dingen sowieso uitvoeren met een vaste partner. Ging het over casual seks, stonden de meeste mensen nog steeds voor de intimiteiten open: 79 procent wilde voorspel, 58 procent wilde knuffelen, 42 procent wilde bij de desbetreffende partner blijven slapen en 27 procent wilde in elkaars ogen kijken.

Vrouwen wilden liever knuffelen en blijven slapen dan mannen, maar qua voorspel en in de ogen kijken was er geen verschil. Degenen die voor casual ontmoetingen kozen, deden dit vooral voor de intimiteit en niet per se voor de seks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Snelle wip? Jongeren willen achteraf knuffelen
Sluiten