Metro
Metro Relaties & seks 17 aug 2018 / 17:19 uur

Harry Potter-fans zijn beter in de liefde

Ben jij een echte Potterhead of heb je er thuis eentje rondlopen? Dan heb je geluk. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat fans van Harry en zijn vrienden het in een relatie beter doen dan zij die er nog nooit een boek van hebben gelezen.

Voor het onderzoek, dat werd gepubliceerd in “Psychology of Aesthetics, Creativity, and the Arts”, werden 400 mensen over verschillende schrijvers en literatuurstromingen bevraagd, zoals romantiek, horror en fantasy waaronder Harry Potter. Het testpaneel moest ook allerlei relationele stellingen invullen waaronder “wil je je partner veranderen” en “zou je de gedachten van de andere persoon willen lezen”. Tot slot moesten ze nog enkele statements over relaties een cijfer geven.

Gezonde relatie

Het onderzoek gaf enkele verrassende resultaten weer. Zo zouden mensen die regelmatig fantasy boeken lazen en fan waren van Harry Potter, een gezonder beeld van relaties hebben. Vond je mensen met een grote interesse in fantasy maar raar? Think again. Ze zouden zomaar de perfecte partner kunnen zijn…

Reageer op artikel:
Harry Potter-fans zijn beter in de liefde
Sluiten