Metro
Metro Relaties & seks 5 mei 2018 / 14:59 uur

Zo vaak teleurstellende seks leidt tot een break-up

Kan slechte seks de reden zijn om je scharrel voorgoed de deur te wijzen? Volgens een nieuw onderzoek wel.

One Poll and Pure Romance hield een enquête onder tweeduizend Amerikanen, waarin zij hen uithoorden over teleurstellingen tussen de lakens.

Slechte seks

Wat blijkt? Zestig procent van de koppels die voor het eerst seks hebben met elkaar, heeft dat beleefd als slechte seks. Voor 71 procent van de mensen hoeft dit niet te betekenen dat ze direct de handdoek in de ring gooien.

Maar uit de vragenlijsten blijkt dat als slechte ervaringen tussen de lakens vaker voorkomen bij mensen die aan het daten zijn, ze er op een gegeven moment mee stoppen. Dat is voor iedereen anders, maar gemiddeld genomen betekent 4,5 keer slechte seks het eind van de – prille – relatie.

Dealbreakers

Aan de deelnemers werd overigens ook gevraagd wat voor hen de definitie is van slechte seks. Het grootste deel van de mannen, 41 procent, bestempelt een vrijpartij als slecht als ze niet klaarkomen, voor 36 procent is seks teleurstellend als er geen voorspel plaatsvindt. Ook het uitblijven van orale seks en juist te snel klaarkomen werden genoemd.

Dit laatste is voor een groot deel (44 procent) van de vrouwelijke deelnemers een dealbreaker, als dit betekent dat zijzelf niet zijn klaargekomen. Daarnaast vindt 37 procent vieze lakens echt niet leu. Het grootste deel van de dames knapt echter het meest af op het uitblijven van voorspel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zo vaak teleurstellende seks leidt tot een break-up
Sluiten