Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 5 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Datingapp Once laat vrouwen hun dates recenseren

Misschien heb je er al eens van gehoord: Dating app Once. De app werkt met een systeem waarmee matches elkaar kunnen reviewen, een functie die in februari gelanceerd werd. En dat zorgt voor interessante bevindingen.

Voor de duidelijkheid, die functie werkt als volgt: de vrouw krijgt na afloop de opdracht een recensie te schrijven over haar date. Daarnaast mag ze de match in kwestie ook beoordelen met een sterrensysteem. Handig voor de toekomstige matches van de betreffende date.

Leuke statistieken

Of je nu wel of niet een Once-gebruiker bent, de statistieken die uit het systeem rollen, zijn voor iedere vrijgezel interessant. Zo werd Rotterdam beoordeeld als de stad waar je de meeste kans hebt op een geslaagde date. De gemiddelde waardering van daters in die stad was maar liefst 4.7 op een schaal van 0 tot 5. Hierop volgden Den Haag (4.5), Amsterdam (4.3), Eindhoven (4), Tilburg (3.8) en Utrecht (3.5).

Ook handig om te weten: lijkt je date op de foto’s die op zijn profiel staan of is hij amper te herkennen wanneer hij de kroeg binnenloopt? In Amsterdam ziet 80 procent van de gebruikers eruit zoals op de foto. In Eindhoven en Tilburg nemen ze het minder nauw, daar lijkt respectievelijk 47 procent van de vrouwelijke gebruikers op haar foto en 52 procent van de mannen op zijn foto. Overigens paste 24 procent van de gebruikers na een review hun foto’s aan.

De nieuwe functie van Once moet volgens de makers een veiliger gevoel geven bij het daten. Dat werkt: 73 procent van de vrouwelijke gebruikers voelt zich zelfverzekerder om daadwerkelijk te gaan daten na het lezen van de reviews. Bonus: deze recensies zorgen er bij 36 procent van de vrouwen voor dat ze afspraken met mannen die in eerste instantie niet hun types waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.