E.Westland
E.Westland Relaties & seks 12 apr 2018 / 10:59 uur

‘Bizar jaloerse’ columniste boos over internetpesten

Een 22-jarige columniste van een Amerikaanse universiteitswebsite schreef het blog Jij mag dan misschien de galajurk hebben gedragen met hem, ik draag straks de trouwjurk. Die viel niet bij iedereen in goede aarde. Op Twitter werd Victoria Higgings onder andere een jaloerse psychopaat genoemd.

Higgins is geschrokken van de onaardige reacties die op Twitter langskwamen naar aanleiding van haar blog, vertelt ze tegen The Huffington Post. „Omdat iemand zich anders voelt dan jij, hoeft diegene nog niet direct een psychopaat te zijn.”

De blog is inmiddels offline gehaald, maar er stond bijvoorbeeld in: „Je dacht dat je met jouw vriendje zou trouwen en alles zo zou gaan als je altijd had gedacht. Ik neem het je niet kwalijk, hij is geweldig. Je wilde alles met hem, maar je was gewoon niet de juiste persoon voor hem. Ik wou dat ik kon zeggen dat het me spijt dat het niet werkte tussen jullie, maar dat is niet zo. Want hij is nu van mij en ik mag hem voor altijd koesteren.”

De teksten maakten nogal wat los op Twitter.

https://twitter.com/gracehseidel/status/983401401203097600

Higgins maakt duidelijk hoe het zit. Want, zo benadrukt ze, de blog gaat niet per se over haar en haar aanstaande echtgenoot. Ze zou het stuk hebben geschreven in het karakter van een verloofde vrouw die tegen de vroegere vriendin van haar aanstaande praat.

Overleden vader

Ze kwam op het idee doordat ze het met een vroegere vriendin van de middelbare school had over de overleden vader van haar ex-vriend. „Ze zei dat ze zou willen dat ze hem beter had ondersteund toen dat gebeurde. Ik vertelde toen dat ik had gewild dat ik mijn eindgala met mijn verloofde had kunnen bezoeken.”

Volgens Higgins ging haar blog niet over haar leven, maar probeerde ze zich in te leven in een vrouw die zich zo voelt. “Bovendien moest ik een deadline halen. Daarom heb ik misschien niet genoeg context aan het verhaal toegevoegd.”

Psychopaat

Toch vindt ze dat vrouwen zich best zo mogen voelen, zonder dat ze direct „een jaloerse psychopaat” genoemd hoeven worden. En waar ze nog meer van schrok, waren de reacties die haar verloofde kreeg. „Mensen zeiden dat hij weg moest rennen. Hij is er erg van geschrokken, maar gelukkig kent hij mij en gelooft hij niet wat er op internet wordt gezegd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Bizar jaloerse’ columniste boos over internetpesten
Sluiten