Bregje Simons
Bregje Simons Relaties & seks 24 apr 2018 / 11:03 uur

Als senior je grote liefde vinden online? Dat kan!

De grootste seniorenorganisatie van Nederland, KBO-PCOB, heeft een datingsite in het leven geroepen waar ouderen terecht kunnen voor liefde en vriendschap. De datingsite, gemaakt in samenwerking met de datingsite 50plusmatch, is vanaf dinsdag in gebruik. De site is opgericht om de eenzaamheid van ouderen te verminderen.

Eenzaamheid is een groot probleem

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat eenzaamheid onder alleenstaande senioren een groot probleem is: maar liefst 52 procent van de 65-plussers woont alleen en onder de 75-plussers is dat al 65 procent. Veel van hen zijn gescheiden of zijn hun partner verloren. Ze hebben vaak weinig sociale relaties en geven aan hun leven graag met een ander te willen delen.

‘Gouden randje’

„Liefde is een gevoel dat je iedereen gunt, ook op latere leeftijd’’, zegt directrice Manon Vanderkaa. „We kregen erg veel vragen van leden die verlangden naar een nieuwe verbintenis, maar niet wisten waar ze een mogelijke partner zouden kunnen vinden”, zegt ze.

Voordat de seniorenorganisatie de website opzette, werden sommige ouderen al verliefd tijdens een van de activiteiten die het KBO-PCOB organiseert. Een van hen is de 85-jarige Pia. Zij ontmoette ook op latere leeftijd tijdens een busreisje met de seniorenorganisatie haar grote liefde, Klaas (94).

„We maakten een praatje en ik stelde voor samen eens een kop koffie te drinken. En die avond, toen hij mij na afloop naar de deur liep, omhelsde hij me stevig en gaf me een kus. Ik was er beduusd van. Twintig jaar lang was ik niet aangeraakt en nu opeens die warme omhelzing.’’ Pia heeft haar echtgenoot, drie kinderen en drie kleinkinderen moeten begraven. „Als je me vijftien jaar geleden had verteld dat ik zo’n mooie oude dag zou hebben, had ik het niet geloofd”, vertelt Pia in het Magazine van KBO-PCOB. Klaas noemt ze ‘het gouden randje van haar leven’.

Foto: Unsplash

Actief online

Voor de ouderen die niet meegaan of kunnen met activiteiten is de site een goede uitkomst. „De meeste senioren zijn erg actief op internet, maar het ontbrak hen aan een site waarop ze gelijkgestemden konden ontmoeten. Met deze datingsite hopen we dat er veel liefde kan opbloeien”, aldus Vanderkaa. Daarmee hoopt de seniorenorganisatie het gevoel van eenzaamheid van veel ouderen te kunnen verminderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Als senior je grote liefde vinden online? Dat kan!
Sluiten