E.Westland
E.Westland Relaties & seks 17 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Zijn relaties gedoemd te sneuvelen in de lente?

Soms zijn er periodes waarin iedereen het geluk gevonden lijkt te hebben en zelfs de meest verstokte vrijgezel van de vriendengroep het over ‘huisje, tuintje, kindje’ heeft. Daar tegenover staan juist de ‘break-up’-seasons: periodes waarin zelfs de beste relaties stranden en jij voor altijd het geloof in de liefde verliest.

Zo’n laatste periode kunnen we met het aanbreken van de lente weer verwachten, voorspelt psycholoog en sociaal werker Danielle Forshee in Cosmopolitan.

In de winter zouden mensen – door een gebrek aan zonlicht en warmte – behoefte hebben aan een partner. „Het lichaam maakt meer melatonine aan, een hormoon waardoor je sneller moe wordt en minder serotonine produceert – het hormoon waar je juist gelukkig van wordt”, aldus Forshee.

Maar nu het lente wordt, een tijd waarin het (normaal gesproken) juist wat warmer is, gebeurt het tegenovergestelde. Uncuffing season, noemt Cosmopolitan het. „Als er meer zonlicht is, maken je hersenen minder melatonine en meer serotonine aan. Daardoor word je vrolijker en kan het zijn dat je minder behoefte hebt om iemand om je heen te hebben die je een goed gevoel geeft.”

Dus mocht je relatie nu net over zijn? Niet getreurd, wellicht komt het geluk in de winter op jouw pad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.