Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 9 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen die bedrogen worden, komen daar sterker uit

Het is vreselijk als je partner vreemdgaat. Volgens onderzoek zit er echter ook een voordeel aan bedrogen worden. Hoe vreemd dat ook klinkt.

Wetenschappers onderzochten de effecten van vreemdgaan op vrouwen. Hiervoor werden 5.705 mensen uit 96 verschillende landen ondervraagd. Uit de resultaten blijkt dat vrouwen die in het verleden bedrogen zijn, daar uiteindelijk sterk van worden.

Groeien

Niet alleen omdat ze niet meer samen zijn met de partner die ze bedroog, maar ook omdat ze groeien, van de nare ervaring leren en daardoor in de toekomst betere partners zullen kiezen.

„De vrouw die haar partner verliest aan een andere vrouw gaat door een fase van verdriet en bedrog, maar komt uit deze situatie met een hogere intelligentie als het gaat om het kiezen van een partner. Op de lange termijn ‘wint’ ze dus”, licht onderzoeker Dr. Craig Morris de resultaten toe.

Ontrouw

‘The other woman’, oftewel de vrouw met wie de partner vreemdging, is er juist slechter aan toe. Dit komt omdat zij bewust een partner heeft gekozen die ontrouw is geweest.

„Logica en statements laten zien dat de vrouw die de man van een andere man heeft afgepakt minder goed is in het aanhouden van een succesvolle, lange relatie”, besluiten de onderzoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.