Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 30 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Seks tijdens je menstruatie, maar dan zonder troep

Seks hebben als je ongesteld bent? Voor veel vrouwen klinkt dat niet echt aantrekkelijk, al is het enkel vanwege de troep die het met zich mee kan brengen. Ziggy Cup biedt de oplossing.

De Ziggy Cup is een siliconen menstruatiecup, die de vrouw eenvoudig bij zichzelf kan inbrengen. De cup komt net onder de baarmoedermond te zitten en heeft als doel om het menstruatiebloed vanuit hier op te vangen. Het is de eerste herbruikbare menstruatiecup die op de markt komt.

Op deze manier klinkt het misschien alsof de cup nogal een groot ding is, maar niets is minder waar. Het is een elegant, roze(!) en vooral dun voorwerp. Zo dun zelfs, dat gebruiksters noch hun partners het niet voelen zitten tijdens de seks, claimt fabrikant INTIMA. Ook benadrukt INTIMA dat de cup niet zorgt voor irritatie en droogheid.

Taboe

De Ziggy Cup kost 35 pond, omgerekend 40 euro. Je kunt hem online aanschaffen via de webshop van Plant Organic.

Seks hebben tijdens de menstruatieperiode is voor sommige mensen nog steeds een taboe. Niet alleen vanwege mogelijke ‘viezigheid’ of omdat het ‘onrein’ zou zijn, maar ook omdat veel vrouwen bang zijn voor pijn die ze in deze periode toch al ervaren. Experts zeggen echter dat een orgasme juist kan helpen tegen die pijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.