Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 21 mrt 2018 / 07:04 uur

Kwart Nederlanders droomt erotisch over collega’s

Je brengt het grootste gedeelte van je week met ze door, dus het kan weleens voorkomen dat je ’s nachts over ze droomt: je collega’s. Een kwart van de Nederlanders heeft weleens een erotische droom gehad over een collega.

Van de mannen heeft 31 procent weleens een seksueel getinte droom gehad over een collega, bij de vrouwen is dit 18 procent. Vince Franke van Acties.nl, uitvoerder van een onderzoek onder 1.068 werkende Nederlanders, noemt het „opmerkelijk dat zoveel Nederlanders dromen over hun collega’s.”

Flirten met collega’s

Op de werkvloer wordt praten over seks overigens niet geschuwd. Bijna een kwart van de Nederlanders vindt het geen probleem dit onderwerp aan te snijden in gesprekken met collega’s. Een klein percentage (7 procent) van de ondervraagde mensen heeft weleens zijn charmes in de strijd gegooid voor een beter salaris of promotie.

En gebeurt er nog weleens echt wat tussen collega’s? Absoluut. Een vijfde van de ondervraagden heeft ooit het bed gedeeld met een andere werknemer.

De #MeToo-discussie heeft bij een klein gedeelte van de ondervraagden invloed op de manier waarop ze zich gedragen op hun werk. Franke: „Het lijkt erop dat mannen, als het gaat om seks en intimiteit, veel minder vaak een blad voor de mond nemen dan vrouwen. De #MeToo-discussie heeft echter laten zien dat dit niet altijd op prijs wordt gesteld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kwart Nederlanders droomt erotisch over collega’s
Sluiten