Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 11 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

De beste manier om het goed te maken volgens experts

Iedereen heeft weleens ruzie met zijn partner en dat is prima. Belangrijk is echter wel dat jullie het weer goed kunnen maken. De manier waarop we dat doen, verschilt nogal eens.

Ook tussen de geslachten. Psychologen ondervroegen 164 jong volwassenen hoe zij het weer goedmaken met hun partner na een ruzie en vice versa: hoe willen zij dat hun geliefden hen benaderen nadat het servies door de kamer is gevlogen?

Lief gebaar

Volgens de wetenschappers verwachten mannen een lief gebaar van hun partner. Bijvoorbeeld in de vorm van een complimentje, of het doen van een huishoudelijke taak. Ook seks valt in deze categorie. Logisch als je kijkt naar de evolutionaire psychologie, aldus Joel Wade van Bucknell University: „Mannen zijn over het algemeen meer bezig met mogelijkheden om seks te hebben.”

Bij vrouwen zit het hem juist meer in de emotionele toewijding. Zij zien na een ruzie dan ook het liefst dat hun partner toenadering zoekt en met ze praat.

Communiceren

Mannen en vrouwen zijn het wat betreft goedmaken over een aantal dingen eens: ze vergeven hun geliefde eerder als ze hun excuses aanbieden, tijd met hun doorbrengen en bereid zijn concessies te doen. Communiceren is volgens beide seksen dan ook het belangrijkste onderdeel van het goedmaak-proces, ook als dat betekent dat er een moeilijk gesprek gevoerd moet worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.