Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 2 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Op 2 januari wordt er het meest van bil gegaan

Op 2 januari is het in Engeland National Baby-Making Day, oftewel de dag waarop er massaal baby’s gemaakt worden.

De statistieken wijzen uit dat op 26 september de meeste kinderen geboren worden. Daarom hebben Britse vruchtbaarheidsexperts 2 januari – 38 weken vóór die datum, de lengte van de gemiddelde zwangerschap – uitgeroepen tot National Baby-Making Day.

Septemberkinderen

Volgens experts hebben koppels meerdere redenen om op de dag na 1 januari van bil te gaan. Zo zou het een manier zijn om de post-kater van Nieuwjaarsdag te genezen en willen stellen nog even uitgebreid aandacht aan elkaar besteden voordat ze weer aan het werk gaan.

Maar er wordt ook bewust nagedacht over de geboortedatum van het kind. September is een goede maand om in geboren te worden. Voor schoolgaande kinderen geldt dat je dan een late leerling bent, een van de oudsten van de klas dus.

Britse onderzoeken hebben uitgewezen dat kinderen die in de zomermaanden (juni, juli, augustus) geboren worden op academisch vlak achterlopen op kinderen die geboren worden in september, oktober en november. ’Zomerkinderen’ presteren op de basisschool, in het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs / de universiteit minder goed dan ‘herfstkinderen’. Die laatste groep heeft 25 procent meer kans om aangenomen te worden op de gerenommeerde universiteiten Oxford en Cambridge.

Uit meerdere onderzoeken dat er tijdens de laatste weken van december meer gevoosd worden dan in de rest van het jaar. De knusse en gezellige dagen die je met familie doorbrengt, maakt dat je eerder zelf aan een gezin wilt beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.