Evie Westland
Evie Westland Relaties & seks 15 nov 2017 / 20:20 uur

Weet wie je date: man perst vrouwen af via datingapp

Een 29-jarige man uit Breda heeft vrouwen afgeperst en gedwongen tot prostitutie. Als hij het vertrouwen van de vrouwen gewonnen had, vroeg hij om naaktfoto’s. Vervolgens deed hij alsof hij met ze op date ging, maar stuurde hij andere mannen op de vrouwen af. Daar moesten zij dan seks mee hebben, anders zou hij de naaktfoto’s publiceren.

Volgens de politie ging de man „sluw" te werk. „Hij knoopte online gesprekken met de vrouwen aan en won hun vertrouwen. De man vroeg na enige tijd om naaktfoto’s en bood geld om seks met de vrouwen te hebben."

Niet alle vrouwen gingen in deze truc mee. Een aantal van zijn slachtoffers heeft inmiddels aangifte gedaan, meldt de politie.

Team mensenhandel wist de verschillende zaken aan elkaar te linken en kwam bij de 29-jarige Bredanaar uit. Dit team doet verder onderzoek naar de zaak. Hij wordt niet alleen verdacht van afpersing, de politie vermoedt ook dat hij enkele slachtoffers gedwongen de prostitutie in heeft gebracht of een poging daartoe heeft gedaan.

Weet wie je date

De politie maakt zich zorgen om deze ontwikkelingen en waarschuwt vrouwen „die zich in de digitale datingwereld begeven". Weet wie je date, dus. „Hoewel de overgrote meerderheid van de mensen die daten via internet oprechte bedoelingen hebben, is het zaak bedacht te zijn op mannen met andere motieven. Zeker de gratis – en daardoor laagdrempelige – datingapps zijn voor hen een onuitputtelijke bron van potentiële slachtoffers. Dit soort oplichters zijn zéér gewiekst en weten met hun gladde praatjes hun slachtoffers vakkundig om te tuin te leiden, met alle gevolgen van dien. De politie roept slachtoffers met klem op om in dit soort gevallen altijd aangifte te doen", aldus de politie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weet wie je date: man perst vrouwen af via datingapp
Sluiten