Metro
Metro Relaties & seks 6 nov 2017 / 13:40 uur

Vrouwen gaan eerder vreemd op dit punt in de relatie

Je hebt er vast weleens van gehoord: de ‘seven-year-itch’. Volgens deze theorie is dit het punt in een liefdesrelatie waarop partners zich realiseren dat ze minder gelukkig met elkaar zijn, de sleur zijn intrede zou doen en de kans groter is dat een relatie beëindigd wordt.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de seven-year-itch ook samenvalt met het moment waarop de kans het grootst is dat een vrouw vreemdgaat. Het gaat in dit geval om getrouwde vrouwen met kleine kinderen.

Seven-year-itch

De studie, gepubliceerd in de Journal of Sex Research, wijst uit dat vrouwen die tussen zes en tien jaar getrouwd zijn, eerder vreemd zouden gaan. In de jaren ervoor zouden vrouwen wellicht teveel bezig zijn met het opvoeden van de kinderen om aan vreemdgaan te denken, zo verklaren de onderzoekers.

Naarmate de jaren verstrijken wordt de kans dat een vrouw vreemdgaat groter. Enerzijds wordt dit bekeken vanuit een evolutionair perspectief: ze zou liever meer kinderen baren dan de kinderen opvoeden die ze al heeft. Anderzijds speelt de aanstaande overgang een rol.

Hoe het bij de heren zit? Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen die elf jaar of langer getrouwd zijn, een grotere kans hebben om de lakens met een ander te willen delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen gaan eerder vreemd op dit punt in de relatie
Sluiten