Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 28 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Een relatie op afstand, zo deden Harry en Meghan dat

Het is nu al het grootste nieuws van deze week (toch?): Prince Harry en Meghan Markle gaan trouwen. De twee zijn zo ongeveer anderhalf jaar samen en hadden het grootste gedeelte van die periode een lange-afstandsrelatie.

Harry en Meghan deden maandag tijdens hun eerste openbare interview aan de BBC uit de doeken hoe ze dat deden en Popsugar maakte er een handig lijstje van.

Plan tijd met elkaar

Toen Meghan en Harry na hun eerste paar dates besloten dat ze serieus samen verder wilden, pakten ze direct hun agenda’s erbij. Plannen mag dan niet zo romantisch klinken, voor een goed werkende lange-afstandsrelatie is het cruciaal. Meghan: „We hebben elkaar nooit langer dan twee weken niet gezien.”

Een relatie op afstand, zo deden Harry en Meghan dat
Prins Harry en Meghan Markle Foto: EPA

Breng vooral veel tijd thuis door

„We moesten het proces omdraaien”, aldus Harry over het beloop van zijn relatie met Meghan. Hiermee bedoelt hij dat ze in het begin van hun relatie juist meer dingen deden die je normaal gesproken voornamelijk doet als je al langer samen bent. Samen op de bank hangen, thuis koken en niet per se ‘op date gaan’. Alhoewel dit vanwege hun sterrenstatus sowieso wel goed uitkwam, ziet de prins dit als een belangrijke tip voor een lange-afstandsrelatie.

Zet je relatie op de eerste plaats

Het ligt misschien voor de hand, maar valt zeker in de categorie: makkelijker gezegd dan gedaan. Als je je in een lange-afstandsrelatie bevindt, zorg er dan voor dat je geliefde op de eerste plek zet.

Ga samen op vakantie

De eerste vakantie is voor veel stellen een proef. Harry en Meghan durfden al heel snel over deze drempel heen te stappen: slechts vier weken nadat ze hun eerste (blind) date hadden, gingen ze samen op vakantie.

Zoals je je kunt voorstellen, ging het niet om een simpele city trip. Nee, hij nodigde haar uit om mee te gaan naar Botswana waar ze onder de sterrenhemel kampeerden. Volgens de prins is het – als je elkaar echt wilt leren kennen – heel belangrijk om met zijn tweeën tijd door te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.