Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 2 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Collega versieren? De liefde bloeit op in de winter

De herfst is alweer een tijdje bezig en dat betekent dat het niet lang meer duurt voordat de winter zich aandoet. Het seizoen van kou en Kerst en schijnbaar ook het beste jaargetijde om aan te pappen met die leuke collega.

Uit een onderzoek van Reboot Digital onder 2.000 mensen blijkt dat de kans dat er tussen jou en een andere medewerker een vonk overslaat in de winter twee keer zo groot is. Twee keer zo groot. Dus twijfelde je nog of je die ene collega moet versieren? Grijp je kans.

Kerstborrel

Wat overigens opvalt is dat 45 procent van de voor ditzelfde onderzoek ondervraagde personen ooit een collega heeft gedate. Ze zijn zich ervan bewust dat sommige werkgevers dit niet per se op prijs stellen, vandaar dat 40 procent van de datende collega’s het stil houden.

Tweederde van de collega’s begint met daten in de winter. Heeft dat iets te maken met de kou die toch wat beter te verdragen met iemand naast je tussen de lakens of met de gezelligheid van de feestdagen?

Dat laatste. En wat blijkt nog meer: in 30 procent van de gevallen slaat die vonk over tijdens de jaarlijkse kerstborrel. Dus schroom niet om die foute kersttrui of juist die little black dress alvast uit de mottenballen halen en begin vast met het genieten van de voorpret.

Hoe lang die uit de kerstborrel ontstane ‘flings’  gemiddeld duren, daar zijn helaas dan weer geen cijfers van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Collega versieren? De liefde bloeit op in de winter
Sluiten