Metro
Metro Relaties & seks 23 okt 2017 / 14:15 uur

‘Mannen gaan vaker vreemd, vrouwen liegen over ex’

Mannen zouden vaker vreemdgaan dan vrouwen, maar vrouwen liegen vaker over het aantal exen dat ze versleten hebben. Tenminste, dat concluderen onderzoekers van een Australische juwelier.

De Australische juwelier Forktip heeft een enquête gehouden onder 5.000 volwassen mannen en vrouwen over moderne relaties, vreemdgaan, seksuele voorkeuren én de grootste afknappers tussen de lakens. Shocking funfact nummer 1: bijna 4 procent van de vreemdgaande geliefden doet het met een familielid (!) van zijn of haar partner.

Scheve schaats

Behoorlijk wat mensen die de enquête hebben ingevuld, zoeken hun gerief wel eens buiten de deur. Bij hun huidige partner is bijna 31 procent van de vrouwen en ruim 40 procent van de mannen vreemdgegaan.

De mate waarin dat gebeurt verschilt, maar als iemand eenmaal vreemdgaat, is de kans groot dat dat niet eenmalig is. Meer dan de helft (52,4 procent) is meerdere keren vreemdgegaan, meer dan een derde heeft zelfs een doorlopende affaire. Slechts 16,4 procent reed één keer een scheve schaats.

Wraak

De proefpersonen hadden verschillende redenen om de liefde of lust buitenshuis op te zoeken. Ze zouden iets missen in hun huidige relatie, niet genoeg aan hun trekken komen op seksueel gebied of het was een wraakactie vanwege een vreemdgaande partner.

Opvallend: een klein percentage (3,9 procent) zocht hun heil in de armen van een familielid van hun partner en pleegde daarmee eigenlijk dubbel verraad, net als de 23,8 procent die de lakens deelde met een vriend of vriendin van hun partner.

Ex

Maar ook als je partner niet vreemdgaat (heus, ze bestaan), is er een kans dat hij of zij tegen je liegt. Zo liegt bijna 80 procent van de vrouwen over het aantal exen dat ze voor haar huidige partner versleet, tegenover iets meer dan de helft van de mannen.

In de meeste gevallen wordt er niet slechts een enkele ex ongenoemd gelaten. Iets meer dan een derde van de proefpersonen loog over bijna alle exen, bijna 60 procent halveerde het aantal en iets meer dan een tiende van de ondervraagden loog over enkele exen. Is er dan niemand meer eerlijk? Wellicht moeten we eerst resultaten uit een gelijksoortig onderzoek uit Nederland afwachten. Tot die tijd kunnen we in ieder geval concluderen dat men het Down Under niet altijd even tactvol aanpakt in hun relatie.

Reageer op artikel:
‘Mannen gaan vaker vreemd, vrouwen liegen over ex’
Sluiten