Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 5 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Van ‘friends with benefits’ naar vrienden: kan dat?

Van de status ‘friends with benefits’ terug naar gewoon vrienden. Is dat mogelijk of blijft er altijd iets tussen jullie in hangen? Misschien heb je de film Friends With Benefits wel gezien, waarin Justin Timberlake en Mila Kunis twee vrienden spelen die besluiten om het bed met elkaar te delen. Of-ie goed afloopt, verklappen we niet, maar uit angst om de vriendschap te beschadigen, beginnen veel vrienden hier maar niet aan.

Volgens seksuoloog Michael Aaron kunnen bedpartners best weer enkel vrienden worden, maar hangt dit af van de manier waarop zij met elkaar omgaan, weet Refinery29. „Je moet terugkijken en goed zien waar jullie allebei staan, wat er gezegd is en wat de ander denkt.”

Blijf goed communiceren

Open met elkaar communiceren is de sleutel tot succes in het geval van friends with benefits. „Als je geen relatie wilt en dat ook in de toekomst niet voor je ziet, moet je daar duidelijk in zijn.”

Blijven checken dus, hoe jij en je vriend(in) zich allebei voelen. Dat moet niet zo’n probleem zijn, je bent tenslotte vrienden. De seks kan echter verandering brengen in de manier waarop jullie met elkaar omgaan. En dat is nu precies waar de schoen wringt.

Duidelijkheid is belangrijk, ook wanneer jullie de seksrelatie beëindigd hebben. Stuur geen signalen die tot verwarring kunnen leiden. Aaron: „Je moet er zorgvuldig mee omgaan als je de vriendschap wilt behouden.” Maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat de seks uiteindelijk uitgroeit tot een relatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van ‘friends with benefits’ naar vrienden: kan dat?
Sluiten