Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 4 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Stashing: je lover voor de wereld verborgen houden

Wellicht heb je er wel van gehoord, de nieuwste trend in datingland: stashing. Of nou ja, helemaal nieuw is het niet – het fenomeen duikt al tijdenlang op – maar het heeft wel een naam gekregen.

Ken je dat? Dat je serieus met iemand aan het daten bent, alles is leuk en gezellig. Het voelt goed, maar op de een of andere manier stelt hij of zij je maar niet voor aan vrienden of familie. Voor ontmoetingen als deze worden constant smoesjes gebruikt. En mocht je toevallig toch een bekende van je lover tegenkomen als jullie samen op pad zijn, dan wordt er ongemakkelijk om de kennismaking heen gedraaid of word je voorgesteld alsof een bekende of ‘gewone vriend’.

Je begint te twijfelen. Wil je nieuwe liefde misschien niet dat de belangrijke mensen om hem / haar heen jou ontmoeten? Dat zou inderdaad goed kunnen en dat heet dus stashing. Oftewel het Engelse woord voor ‘iets opbergen’. Het is iets anders dan ghosting, een dating fenomeen waarbij je scharrel opeens niets meer van zich laat horen.

Voor jou voelt het waarschijnlijk wel alsof jullie een relatie hebben. Misschien is het niet met zoveel woorden uitgesproken – wat niet in alle gevallen gebeurt – maar gedragen jullie je wel alsof je een relatie hebt. Behalve op dat ene heikele punt dan.

Social media

Ook op social media word je verborgen gehouden. Er komen ladingen foto’s met vrienden op festivals en in de kroeg voorbij op Instagram, maar jij bent nergens te bekennen. Tuurlijk, iedereen moet zelf weten of hij zijn relatiestatus openbaart op het internet. Toch is het ergens gek dat jij de helft van de tijd met hem / haar doorbrengt, maar dat op social media niet te zien is.

Het enige wat je kunt doen om achter de waarheid te komen (is je date nu wel of niet serieus over jou?) is hem of haar ermee confronteren. Waar zit het probleem: wil hij / zij samen met je zijn en is het spannend om je voor te stellen aan familie en vrienden of ziet hij / zij een relatie om wat voor reden dan ook toch niet zitten? Krijg je nog geen bevredigend antwoord, laat je dan vooral niet langer aan het lijntje houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stashing: je lover voor de wereld verborgen houden
Sluiten