Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 6 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Perfecte match vinden via datingservice is onzin’

Het vinden van een nieuwe liefde is tegenwoordig een stuk toegankelijker dan vroeger. Je kunt zelf apps als Tinder afstruinen, of je laat een datingservice de perfecte match voor je vinden. Dat is dus dikke onzin, blijkt uit een nieuwe studie.

Of er tussen twee mensen wederzijdse aantrekkingskracht is en ze een match vormen, is onvoorspelbaar. Voor het onderzoek, dat uitgevoerd werd door de Universiteit van Utah, werden 350 heteroseksuele studenten (mannen en vrouwen) opgedeeld in twee groepen.

Vragenlijsten

Ze moesten vragen beantwoorden over hun normen en waarden, hun persoonlijkheid, hun hobby’s etc. De dingen die je door datingservices doorgaans ook gevraagd worden. Hierna gingen ze speeddaten en moesten ze de dates beoordelen op aantrekkelijkheid.

Wat bleek? Deze beoordelingen kwamen totaal niet overeen met de matches die de algoritmen naar aanleiding van de vragenlijsten berekend hadden. Het aantal goed voorspelde matches was dan ook nul.

Datingsites werken met algoritmen die vergelijkbaar zijn met de algoritmen die in het onderzoek van de universiteit van Utah werden gebruikt. Zelf hadden de onderzoekers ook niet verwacht dat ze zo weinig (lees: nul) matches zouden voorspellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Perfecte match vinden via datingservice is onzin’
Sluiten