Metro
Metro Relaties & seks 22 sep 2017 / 11:44 uur

Nederlanders vinden zichzelf best romantisch

Romantiek, is dat besteed aan de nuchtere Nederlander? En geloven we dat de Ware bestaat? Uit een nieuw onderzoek blijkt dat we inderdaad best romantisch zijn.

Datingsite Lexa voelde 1000 vrijgezellen aan de tand. Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de mannen zichzelf als romantisch bestempelt en bij de dames is dat niet veel anders. Sommige mannen gaan nog verder en durft zichzelf de bijnaam Don Juan te geven.

Daarbij hoopt 92,4 procent van de heren weer snel verliefd te worden tegenover 89,6 procent van de dames. Een niet geheel verrassend resultaat, aangezien het onderzoek gedaan werd onder singles die op zoek zijn naar een partner.

Romantiek

Maar even terug naar die romantiek. Want wij zijn dan wel benieuwd hoe de ondervraagden die zichzelf als romantisch bestempelen hun plannen voor een date uitvoeren. Op de nummer 1 plek van een romantische date staat voor hen het old school romantisch diner bij kaarslicht.

Liefde staat op de eerste plek als het gaat over de dingen die zowel de man als de vrouw gelukkig maakt. Over seks denken mannen en vrouwen dan weer wel iets anders: meer dan de helft van de mannen zegt dat hij gelukkig wordt van seks. Bij de vrouwen is dat slechts een kwart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders vinden zichzelf best romantisch
Sluiten